Les teories de la conspiració més descabellades

Ser conspiranoic ha de ser molt cansat perquè hi ha tantes teories de la conspiració com les que et dugui a descobrir la teva imaginació i fe… Savis de sió, reptilians, iluminati, Chemtrails, terraplanistes, teories sobre la fi del món en una determinada data, ocultació de fets clau, teoria de la terra plana i de la terra buida, famosos que estan morts i suplantats per dobles; els negacionistes de malalties i virus o que afirmen que han estat creats per la indústria farmacèutica, com els negacionistes de la SIDA, o actualment els de la Covid-19…

Si intenteu convèncer amb arguments i proves als conspiranoics de que estan equivocats, no aconseguireu res. Es guien per la fe i sempre tenen la veritat absoluta (com un fonamentalista religiós), us diran que esteu manipulats pels mitjans de comunicació, que no us heu informat prou, etc. Quan dic “conspiranoic”, no em refereixo a una persona que dubte del relat “oficial”, sinó que s’aferra a qualsevol relat que no sigui “l’oficial” sense cap tipus d’argument ni prova que s’hagi demostrat com a certa. Per mi és evident que la indústria farmacèutica prima els interessos econòmics que la salut de les persones, però això no és el mateix que dir animalades com que el 5G provoca la covid, Bill Gates ens vol implantar microxips a través de les vacunes o que el SIDA no existeix.

Teories de la conspiració entorn el Covid-19

Amb la pandèmia de la Covid-19 han aparegut tota mena de conspiracions, des de les no tant descabellades però no demostrades com que el coronavirus és una conseqüència d’una guerra biològica entre els Estats Units i Xina, a les més descabellades però molt esteses com la de que el 5G causa la Covid-19 o que prové d’un tros de meteorit extraterrestre que va caure a Xina.

La guerra biològica

Entre les primeres conspiracions que van aparèixer va ser la que explicava que Estats Units havia atacat Xina amb una arma biològica. Aquesta al propagar-se arreu del món, es va buscar resposta en una nova conspiració, la de que la Xina hauria creat el virus des d’un laboratori propi i l’hauria propagat pel planeta per imposar la seva hegemonia mundial. No es tracta de la teoria de la conspiració més descabellada sobre l’origen del virus, però si que ha estat refutada per diversos investigadors. Per crear un nou virus és necessari agafar part d’un virus existent i el genoma del Covid-19 no té relació amb cap dels coronavirus ja existents.

The proximal origin of SARS-Cov2‘ Kristian G. Andersen, Andrew Rambaut, W. Ian Lipkin, Edward C. Holmes i Robert F. Garry. nature medicine, 17 de març de 2020

El 5G, Bill Gates i el microxip de la vacuna

Una altra teoria de la conspiració molt estesa, arrel de la pandèmia de la Covid-19, és que el 5G ha provocat l’extensió del virus. El 5G és l’abreviatura de la nova tecnologia que fa que els dispositius d’internet mòbils siguin més ràpids i estiguin més connectats.  La teoria assegura que el 5G ha debilitat el sistema immunològic de les persones, ajudant a propagar el virus a arreu del planeta. La creença en els efectes nocius del 5G sobre les nostres defenses, va provocar que al mes d’abril es cremessin unes 50 torres de telefonia mòbil al Regne Unit. La comunitat científica s’ha encarregat de desmentir aquesta teoria que va ser difosa per primera vegada entre el març i abril de 2020 a través de xarxes socials com Facebook o Youtube. Aquesta teoria també afirma que Bill Gates a través de la vacuna vol impantar un microxip per controlar a la població i dominar el món.

Bill Gates, blanc de la conspiració de l’extrema dreta, els antivacunes i Qanon: Bill Gates, att Odds With Trump on Virus, Becomes a Right-Wing Target Daisuke Wakabayashi, Davey Alba i Marc Tracy. The New York Times, 17 d’abril de 2020 (Actualitzat el 4 de desembre de 2020)

Imatge de la manifestació negacionista de la Covid-19, el 16 de d’agost a la Plaça de Colón de Madrid. Jesús Hellín – Europa Press

La Covid-19 és d’origen extraterrestre

Una altra teoria descabellada és que el Covid-19 és de procedència extraterrestre. Segons l’astrofísic britànic Chandra Wickramasinghe, l’origen del covid-19 prové d’una bola de foc que va caure al nord de xina a principis d’octubre de 2019. Aquesta teoria ha estat descartada, bàsicament per dos motius:

 • És pràcticament impossible que un virus pugui sobreviure a la radiació d’un llarg viatge per l’espai i que tot i així pogués infectar a humans al aterrar.
 • El Covid-19 té similituds amb altres virus prèviament existents a la terra com el SARS i el MERS . I perquè un virus extraterrestre és impossible que evolucioni de la mateixa manera que dos patògens ja existents a la terra (tot i que Wickramasinghe senyala que el SARS o la mateixa grip i altres virus son també d’origen extraterrestre)

Teories conspiratives de l’extrema dreta

La conspiració no entén d’ideologies i hi poden coincidir des de l’extrema dreta a l’extrema esquerra. Les conspiracions de l’extrema dreta s’han estès en els últims temps, al haver ostentat governs com el d’Estats Units o Itàlia, i encara avui en el poder a Brasil, a països de l’est d’Europa com Polònia o Hungria, i son la principal força d’oposició a països com a França i en creixement a països on no tenia presència com a força parlamentària (tot i trobar-se a dins d’altres partits parlamentaris) com a Portugal o Espanya.

La Covid-19 ha estat creada pels comunistes per construir un Nou Ordre Mundial

Ernesto Aurajo, canceller del govern brasiler de Bolsonaro, defensa aquesta conspiració basant-se en el llibre Virus del filòsof neo-marxista eslovè Slavoj Zizek: “En aquest llibre es revela allò que els marxistes amaguen des de fa 30 anys: el globalisme va substituir el socialisme com a fase preparatòria pel comunisme”. El virus ha estat creat pels “comunistes”, com a primer pas d’una solidaritat comunista planetària per tal de construir un nou ordre mundial amb un govern central, sense nacions i sense llibertat. Aurajo, assenyala la Organització Mundial de la Salut (OMS) com a primer pas per construir aquesta solidaritat planetària i per això creu que compte amb el suport dels intel·lectuals d’esquerres.

Un home passa davant d’una bandera del Partit Comunista de la Xina en un carrer de Wuhan (NOEL CELIS / AFP)

A l’estat espanyol, la portaveu de Vox Macarena Olona va fer aquestes declaracions xenòfobes i anticomunistes: “Xina ens ha portat dos coses: en primer lloc, la pesta del segle XXI i en segon lloc, el caldo de cultiu propici perquè els postulats comunistes s’imposin al nostre país” i sobre el govern espanyol: “Aquest govern social-comunista va voler introduir l’eutanàsia a Espanya, per la via dels fets la aplicat de manera més ferotge”

Santiago Abascal va afirmar que “la dictadura xina també ha comprat a la OMS i jo els hi demanaria que estiguessim atents perquè d’aquí sis mesos, sinó ens protegim, aquí tot serà xinès menys el virus”.

És curiosa aquesta obsessió pels comunistes, quan Xina té un govern comunista però una economia de lliure mercat i quan els únics països que mantenen govern i economia comunista son Cuba (tot i haver-la liberalitzat en part, especialment en el sector turístic) i Corea del Nord.

Qanon

Es tracta d’un moviment d’origen nord americà. Recull nombroses teories de la conspiració, però la seva idea central és que existeix una elit política, empresarial i amb membres de l’exèrcit -Deep State (Estat Profund)- que governa el país i que està involucrada en una gran xarxa de tràfic sexual de menors a nivell mundial. Aquesta elit la formarien polítics del partit demòcrata com Barack Obama, Hillary Clinton, actors com Tom Hanks i com no, George Soros. Amb la pandèmia, també defensen que aquesta elit pretén accelerar els seus plans a través de les vacunes desenvolupades amb el recolzament de la Fundació Bill i Melinda Gates, que tindria com a objectiu instal·lar nanorobots controlats a través de les antenes 5G per controlar la ment de totes les persones vacunades. Donald Trump, com a president dels Estats Units, hauria estat lliurant una guerra contra aquestes elits corruptes i satàniques que volen dominar Estats Units i el món, és per això que se’ls va poder veure a l’assalt del Capitoli i anteriorment recolzant candidats republicans, alguns dels seus membres formen part del partit.

Qanon va sorgir l’octubre de 2017 a partir d’un usuari anònim que va penjar una sèrie de publicacions al portal 4chan. Les va firmar com a Q, i va afirmar disposar de d’un nivell d’aprovació de seguretat d’Estats Units conegut com “autorització Q”. Aquests missatges feien referència a la xarxa de pedofília mundial, entre altres conspiracions, i amb imatges i frases de recolzament a Trump. El moviment s’ha estès gràcies a la difusió en altres xarxes com Facebook, Twitter, Reddit i Youtube.

El moviment s’ha estès per llatinoamèrica i també té presència (tot i que de moment molt minoritària) a l’estat espanyol.

Un manifestant sosté una pancarta que fa referència a la teoria de la conspiració de QAnon durant un míting d’extrema dreta a Portland Oregón, el 17 d’agost de 2019. Stephanie Keith / Getty Images

Qanon: una conspiración para todas las conspiraciones‘. Juan Ruocco. Nueva Sociedad, gener de 2018

Asalto al Capitolio. Qué es Qanon, el grupo cuyos miembros participaron en la irrupción al Congreso de EEUU (y como se réplica en Latinoamérica)‘ Redacción. BBC News Mundo, 21 de gener de 2021

Qanon, lanza ya sus redes en España: “La izquierda perpetua el satanismo”‘ Ángel Munárriz. infolibre.es, 25 de gener de 2021

George Soros l’iluminati

Soros davant la piràmide i ull dels iluminati (tapant-lo). Els Iluminati van seu un grup secret d’origen bavarès, creat a l’època de la il·lustració i fundat al 1776 com una resposta a les elits mundials, fins a la seva desaparició. La conspiració iluminati afirma que a l’actualitat aquesta societat segueix existint i que pretén formar un nou ordre mundial. ‘A timeline of George Soros conspiracy theories

A les teories de l’extrema dreta sempre apareix la seva bèstia negre, George Soros, un multimilionari d’idees liberals, partidari del lliure mercat, nascut a Hungria, de família jueva, va emigrar amb la seva família als Estats Units durant la II Guerra Mundial. Les teories més conspiranoiques de caràcter antisemita, mostren la típica imatge del govern jueu (liderat per Soros) a l’ombra. Soros formaria part dels iluminati, una societat secreta que va existir durant l’època de la il·lustració, entre el maig de 1776 i l’any 1785. Els iluminati s’oposaven a la influència religiosa i els abusos de poder dels estats. Les teories de la conspiració afirmen que els iluminati van ser els responsables de la revolució francesa i han continuat existint fins a l’actualitat en grups com el Club Bilderberg (club que es coneix la seva existència, format per grans fortunes i persones influents) i són els responsables de guerres, cops d’estat, pandèmies i tota mena de calamitats, a més de tenir una relació estreta amb les forces del mal.

El que és cert és que Soros s’ha implicat en finançar a través de les seves fundacions a governs i moviments liberals. Primer es va dedicar a donar suport econòmic a la oposició als règims comunistes de l’est d’Europa. El 1991 a Budapest va crear la Universitat Central d’Europa, enfrontada al govern de nacionalista i conservador de Viktor Orban, va ser pressionada per aquest i finalment va abandonar el país i es va traslladar a Àustria. Nacionalitzat a Estats Units, ha finançat a grups partidaris de l’avortament i els drets de les minories LGTB. Però a part, l’extrema dreta l’hi suma una sèrie de conspiracions no demostrades com la de voler eliminar les barreres de les fronteres d’Europa, tenir un pla per islamitzar Europa a través de la immigració massiva, de controlar nombrosos governs a l’ombra o de causar la crisis financera asiàtica de 1997.

Quien es George Soros y por qué es blanco del odio de la ultraderecha y de los conservadores de Estados Unidos (y otros países) Antia Castedo. BBC News Mundo, 25 d’octubre de 2018

Armes per controlar el clima i la ment

El HAARP, arma pel control climàtic

El High Frequency Active Auroral Research Program o HAARP és un projecte que pretén estudiar la ionosfera, una de les capes més exteriors de la atmosfera. Les teories conspiranoiques defensen que el HAARP és un programa per canviar el clima a nivell mundial, amb capacitat per provocar desastres naturals i així poder enfonsar països. S’utilitzaria per interessos econòmics, sense necessitat de les despeses i baixes militars que provoquen les intervencions militars. El HAARP també podria generar alteracions mentals, aconseguint el control de la ment de la població on s’utilitzés.

Armes psicotròniques per controlar la ment. El projecte MK Ultra

Segons les víctimes d’aquesta conspiració, existeix tecnologia de radiació electromagnètica capaç d’envair la ment de qualsevol persona i controlar-la. Aquestes armes psicotròniques serveixen per espiar a les persones, enviar ordres que poden provocar lesions o ser torturats en cas de no complir-les. Els creients en aquesta conspiració, afirmen que aquesta tecnologia va ser creada durant la guerra freda i la vinculen a un desenvolupament del projecte MK Ultra, un projecte secret de control mental del govern dels Estats Units, que si que està demostrat que va existir. El projecte MK Ultra per això, no s’ha demostrat que desenvolupés o utilitzés armes psicotròniques. Sovint els iluminati se’ls vincula amb els MK Ultra o a l’inversa.

Senyal de l’ull de la providència per part d’artistes considerats MK Ultra pels seguidors d’aquesta conspiració i llistat de personatges MK Ultra: https://mkuultra.blogspot.com/p/que-es-mk-ultra.html
Senyal Voor iluminati per part de diversos polítics, com l’ull de la providència,la farien els MK Ultra i els seus titelles: https://mkuultra.blogspot.com/p/que-es-mk-ultra.html

A l’estat espanyol, un centenar de persones forma part de l’associació VIATEC, aquí podeu llegir entrevistes: Alerta, armas psicotronicas secretas atacan nuestras mentes y las controlan’ Pepe Barahona. El español, 8 de desembre de 2019. Entre elles aquestes paraules del seu vicepresident, Javier:

“…acabó ingresando en el hospital el 10 de septiembre. Estuvo doce días en la planta once del ala oeste del Clínico de Valladolid, psiquiatría. Durante ese tiempo desaparecieron las voces y se apaciguaron el resto de enigmáticos padecimientos que lo habían sumido en una situación crítica. Juicio clínico: brote psicótico por consumo de sustancias. Por fumar porros, dijeron; y sigo fumándomelos y nunca me ha pasado nada. ¿Cómo va a ser de los porros?, se pregunta…”Superó una adición a la heroína con 22 años y lleva años tratando con un derivado anfetamínico una hiperactividad que le ha fue diagnosticada hace varios años”

Potser les drogues si que tinguin alguna cosa a veure, no sé, dic jo…

Els defensors d’aquesta teoria es recolzen en una notícia que va tenir ressò internacional. Entre finals de 2016 i agost de 2017, un estrany síndrome neurològic va afectar a 24 diplomàtics d’Estats Units a Cuba. Els símptomes que patiren foren un lleuger deteriorament cognitiu, somnolència i vertigen. Molts d’ells van assegurar que escoltaven sorolls contínuament o sorolls desconcertants justs abans dels símptomes, o notaven pressió a les oïdes.

En tot cas, d’existir aquestes armes (que no està demostrat) no seria lògic que fossin utilitzades contra gent treballadora “normal i corrent” o gent amb problemes de drogues, sense relació amb governants i elits econòmiques o secrets d’estat.

Mind Games‘ Sharon Weinberger. Washington Post. 14 de gener de 2007

Víctimas de Acoso Electrónico (VIACTEC)

Federation Against Mind Control Europe (FEDAME)

L’11M va ser un complot del PSOE per guanyar les eleccions, ETA també hi estava el darrere

Des d’abril de 2004 fins el gener de 2014 el diari El Mundo va publicar una sèrie de notícies i articles d’opinió que apuntaven a una conspiració dels atemptats de l’11M. Aquests articles incidien en cercar els errors de la investigació policial, de criticar que el Ministeri de l’Interior no es estava fent el suficient per trobar els veritables culpables o de buscar un lligam entre els autors de l’atemptat i ETA. A aquestes teories de El Mundo que tenia com a director Pedro J. Ramírez, s’hi van afegir altres mitjans com la COPE, Libertad Digital, Radio City FM i el periodista d’esRadio Luis del Pino amb el seu bloc personal i llibres com Los enigmas del 11-M. ¿Conspiración o negligencia? Peones Negros que defensa l’autoria dels atemptats d’ETA amb la complicitat del PSOE, va agafar el seu símbol del bloc de Pino. Segons els seguidors d’aquestes teories conspiratives, com que el PSOE s’hauria beneficiat electoralment dels atemptats, en podria també ser còmplice.

El 2 de juny de 2009, Pedro J. Ramírez i Casimiro García Abadillo (un dels fundadors de El Mundo i director entre maig de 2014 i 2015), van presentar el llibre “Titadyn”, prologat pel mateix Casimiro García. En aquest es recopilen teories de la conspiració com que els autors de l’atemptat havien utilitzat dinamita Titadyn, la mateixa que utilitza ETA.

‘”El 11M fue ETA”: 15 años de un bulo y un engaño masivoMaldito Bulo, 11 de gener de 2019

¿Qué fue de los peones negros? Los últimos de la conspiración del 11-M que recelan de Villarejo‘ Alejandro Requeijo. vozpopuli, 11 de març de 2019

El SIDA és una creació de la indústria farmacèutica amb el recolzament de la CIA

Un dels principals defensors d’aquesta teoria va ser Thabo Mbeki, president de Sudàfrica entre 1999 i 2008. Per Mbeki el SIDA era un pla de la CIA per reduir dràsticament la població negre d’Àfrica i perquè la indústria farmacèutica s’enriquís venent medicaments per la nova malaltia. Aquesta creença la comparteixen altres persones que fins i tot afirmen que el Dr. Robert Gallo, que va vincular el virus del VIH a la malaltia, en va ser el creador. Segons la revista científica Science,els primers casos de SIDA es van registrar a Kinshasa a la dècada de 1920, molt abans de que nasqués Gallo.

Fa anys en una distribuïdora de llibres anarquista, vaig veure que venien un llibre que negava l’existència del Sida i és que les teories de la conspiració no entenen d’ideologies. Hi ha gent que diu ser d’esquerres i creu que les vacunes causen autisme o que el lleixiu de Josep Pàmies cura la Covid. Critiquen les farmacèutiques però no es volen adonar que alguns curanderos també estan fent negoci i a més juguen amb la seva salut.

Conspiracions contra Catalunya

Muriel Casals va ser assassinada per evitar la independència

David Raventós és un activista independentista, president del partit polític Directe 68, que assegura que proclamarà la independència si aconsegueix la majoria, els 68 diputats. Raventós és l’impulsor del documental “La Mentida. El documental de la veritat (us recomano que fugiu d’aquests que diuen tenir la veritat o de títols que diguin tenir-la), on entre el minut 1:09:18 – 1:12:21, s’especula en què Muriel Casals ex-presidenta de l’ANC que va morir atropellada per una bicicleta, en realitat va ser assassinada:

“El 30 de gener en declaracions a importants mitjans de comunicació de Catalunya Muriel Casals havia indicat que el full de ruta es mantenia com estava previst, és a dir, exigia als 72 diputats independentistes la DUI que havien promès i sense cap més referèndum. El mateix dia, en declaracions a RAC1, Muriel Casals repetia que el full de ruta era la DUI. Aquella mateixa nit, Muriel Casals va ser atropellada a Barcelona per una bicicleta. Ingressà ferida, però amb vida i conscient a l’Hospital Clínic. El dia 10 de febrer es fa públic un comunicat en nom seu i de la família agraint les mostres de suport rebudes pel conjunt de la ciutadania.

El 13 de febrer a les 22 hores un tuit de Jordi Sánchez, president de l’ANC, la dóna per morta, cosa que recullen diversos mitjans digitals. La mort, però, no es produirà fins a tres hores més tard. L’endemà, importants mitjans de comunicació de Catalunya falsegen les circumstàncies de la seva mort dient que havia estat un coma des del primer moment, cosa que contradiu el que afirma Quim Torra a la biografia de Muriel Casals i el mateix comunicat de la Muriel i la seva família el dia 10. Davant la sospita creixent de molts catalans de que la seva mort hagués estat un acte provocat, la tasca de neutralitzar la sospita recau en Matthew Tree i Cristian Segura. Matthew Tree ho fa en dos articles. Un article a El Punt Avui, on va treballar durant molt de temps amb Carles Puigdemont i on fa de director l’amic de Puigdemont, Xevi Xirgu. I un altre article al Catalunya Today fundat per Puigdemont i on fa de directora la seva dona, Marcela Topor”. En aquests dos articles Matthew Tree manipula les estadístiques dient que a Barcelona és molt habitual morir atropellat per una bicicleta. Cristian Segura, periodista d’El País que va perjudicar el procés destapant el cas del jutge Santiago Vidal, fa un tuit el dia 3 de maig en el qual pren per boig l’activista independentista David Raventós pel fet d’haver posat en dubte a les xarxes socials que la mort de Muriel Casals fos accidental i no terrorisme d’Estat.

La veterana Muriel Casals venia d’una dilatada trajectòria política iniciada al PSUC, el partit emblemàtic de la resistència antifranquista. El seu paper fonamental en el procés s’inicia amb la convocatòria de la manifestació del 2010 com a presidenta d’Òmnium, la primera de més d’un milió de persones que exigeixen la independència”.A les eleccions plebiscitàries del 27-S esdevé diputada com a número tres en la llista de Junts pel Sí. El 26 de gener és escollida per presidir la comissió parlamentària del procés constituent. Es fa evident, pel tarannà i la trajectòria de Muriel, que amb ella viva hauria estat impossible inventar un referèndum que no era al full de ruta de Junts pel Sí”

Documental “La mentida – El documental de la veritat” complet:

La veritable història de Catalunya ha estat amagada i manipulada per Castella

La conspiració històrica contra Catalunya la defensa L’Institut Nova Història (INH), el seu guru és el filòleg i pseudohistoriador Jordi Bilbeny també hi destaquen els pseudohistoriadors Victor Cucurull i Lluís Maria Mandado. L’INH defensa les següents teories entre altres:

 • Cristòfor Colom era català i el seu fill seria Erasme de Rotterdam. Colom no hauria sortit de Palos de la Frontera -Huelva, d’on eren originaris els germans Pinzón-, sinó del port empordanès de Pals (es veu que li agradava donar volta).
 • Els conqueridors Francisco Pizarro i Diego de Almagro formarien part de la nissaga reial catalana i el seus noms veritables son Francesc Pinós De So i Carròs i Jaume d’Aragó-Dalmau.
 • El navegant italià Amerigo Vespucci, seria en realitat Aymerich Despuig, cosmògraf del descobridor
 • Marco Polo és el pseudònim en què s’amagava el mercader català Jaume Alarich.
 • Miguel Cervantes seria Miquel Servent, natural de Xixona i hauria escrit El Quixot originalment en català. Servent s’hauria hagut d’exiliar a Anglaterra, publicant sota el pseudònim de “Shakespare”, per tant Cervantes (Servent) i Shekspeare serien la mateixa persona.
 • El segle d’or de la literatura castellana son un plagi d’obres d’autors catalans. La Celestina i El Lazarillo de Tormes haurien estat escrites originàriament en català, la última per Jaon Timoneda o Joan Lluís Vives. Garcilaso de la Vega seria Galceran de Cardona i Francisco de Quevedo hauria plagiat gran part de les seves poesies del rector de Fonolleda. Santa Teresa de Jesús seria Teresa Enríquez de Cardona, abadessa del Monestir de Pedralbes.
 • El Cid seria català i formaria part de la família dels comptes d’Urgell i Cardona.
 • Leondardo de Vinci seria català i es diria Lleonard de Vinci. L’escut da Vinci seria semblant el de la casa reial catalana i ell hauria nascut a un lloc proper a Montserrat com Manresa, Vic o la Garriga, per això consideren que la Gioconda en realitat és Isabel d’Arago i les muntanyes que es veuen darrere seu és Montserrat.
 • El català no prové del llatí, sinó d’un llenguatge iberobasc

En aquesta xerrada Joan Canadell, número 3 de JxCAT a les eleccions autonòmiques del 14F de 2021, defensa l’origen català de la bandera dels Estats Units:

Calendari de l’any 2009 de l’INH per celebrar els 500 anys imaginaris de l’IMPERI CATALÀ UNIVERSAL (1519-2019) https://www.inh.cat/articles/El-calendari-de-l-Imperi-Universal-Catala-1519-2019

Les diferents teories de l’INH han estat rebutjades per historiadors, el Centre d’Estudis Colombins o el llibre: Pseudohistoria contra Catalunya Vicent Baydal | Cristian Palomo (coord.) Eumo Editorial, 2020.

El problema és que durant molt temps l’INH la Generalitat, Ajuntaments i TV3 i altres mitjans , han difós les seves teories, els hi han donat credibilitat i subvencions.

La fundación que difunde que Colón y Cervantes eran catalanes recibe 7.000 euros anuales de Ayuntamientos de ERC‘. Arturo Puente. eldiario.es, 14 d’agost de 2019

‘L’Institut Nova Història de Catalunya: fàbrica de ‘fake news’, Joaquim Albareda. ARA.cat, 24 d’abril de 2020

‘Desmuntem la ‘Nova Història’. Arnau Cònsul. Revista Sàpiens

Extraterrestres

Els annunakis (hipòtesi dels antics astronautes)

Es basa en la hipòtesi dels antics astronautes, segons aquesta, éssers extraterrestres van visitar la terra i han sigut els responsables del desenvolupament de les diferents civilitzacions humanes, de la la tecnologia, l’art i les religions.Una part dels difusors d’aquesta teoria, defensen que els Déus de les antigues religions eren extraterrestres.

L’escriptor i pseudocientífic azerbaidjanès Zecharia Sitchin va publicar als anys 70 una desena de llibres on teòricament traduïa taules sumeries d’escriptura cuneïforme i texts bíblics originals. En el llibre 12è planeta explica l’arribada dels Annunaki a la Terra procedents d’un planeta anomenat Nibiru fa uns 450.000 anys. Els Annunakis feien 3 metres d’alçada, tenien la pell blanca, cabells negres i barba, i es van assentar a Mesopotàmia. Gràcies als seus coneixements de l’enginyeria genètica, van accelerar l’evolució del Neanderthal a l’Homo Sapiens, perquè treballessin com a esclaus a les mines.

Sitchin com els seguidors de la seva teoria, defensava l’existència d’extraterrestres en la construcció de piràmides de diferents civilitzacions, a partir de relleus, peces i altres objectes que sembla que mostrin éssers procedents de l’exterior. Altres grans construccions construïdes pels extraterrestres serien el cercle megalític de Stonehenge, les línies de Nazca, el Machu Pichu i els Moáis de l’Illa de Pasqua.

‘Misterio y conspiración’ defensant l’origen extraterrestre de les piràmides:

Elon Musk la lía en Twitter asegurando que los aliens construyeron las pirámides‘ Judith Vives. La Vanguardia, 4 d’agost de 2020

Por qué no hicieron falta extraterrestres para construir las pirámides‘. Alfonso J. Población. ABC, 23 d’abril de 2018

Bloc de l’historiador i divulgador Nacho Ares, presentador del programa de ràdio SER Historia. En aquesta entrada mostra l’admiració dels egipcis per l’univers, però nega que la cultura egipcia hagi estat influencia o tingui origen extraterrestre:

Els reptilians

Aquesta teoria defensa que uns extraterrestres intel·ligents amb forma de rèptil estan infiltrats en els cossos humans (aparentment son humans, però a la seva pell s’hi amaga un extraterrestre en forma de llangardaix gegant) dels principals dirigents mundials, grans magnats i famosos; s’amagarien en els cossos d’aquests dirigents i polítics amb l’objectiu d’acabar dominant a tota la humanitat. De fet, l’argument és el que ens proposava la sèrie “V” de 1983 i la seva nova versió de 2009. Més proper a la nova versió de 2009, perquè segons aquesta els extraterrestres ja fa temps que estarien entre nosaltres.

Aquesta teoria descarta l’ambició d’alguns humans per obtenir poder, sentir-se adulats i dominar a la resta, segons aquesta, els humans que ambicionen dominar als altres mitjançant el poder polític o la riquesa només poden ser extraterrestres malvats.

Isabel II, una de les més famoses reptilianes pels defensors d’aquesta teoria conspiranoica. Pot ser volen explicar així la seva longevitat?

Famosos que sospechosamente podrian ser reptilianos‘ Rafael Maldonado. Vader, 25 d’octubre de 2018

Els dinosaures van ajudar a construir les piràmides

Vince French, pastor evangelista i director d’una escola creacionista a Malta va afirmar en un article a Malta Tod que en el llibre de Job es menciona als dinosaures i s’explica com van ajudar a construir les piràmides Els dinosaures haurien estat ensinistrats per aquest treball, tot i que hi ha nombroses proves de la seva extinció massiva fa 65 milions d’anys i de que les piràmides son aproximadament del 2.500 a.C.

Webs conspiratives que defensen que els dinosaures van ajudar a construir les piràmides:

Dinosaurios ayudaron a construir las pirámidescronicasconspirativas.blogspot.com, 24 de juny de 2018

Greta Thunberg és una viatgera en el temps

La publicació d’una fotografia de l’arxiu històric de la  Universitat de Washington, de l’any 1898, va mostrar tres nens traient aigua d’un pou d’una mina de Dominion Creek, a Yukon (Canadà), es va fer de seguida viral a les xarxes perquè el rostre d’una nena era idèntic a la jove activista contra el canvi climàtic  Greta Thunberg, a més ambdues porten trenes. Els més conspiranoics van arribar ràpidament a la conclusió que Greta en realitat és una viatgera en el temps, enviada per salvar a la humanitat.

De fet, no és tan estrany trobar a persones idèntiques en fotos antigues, som molts el humans que hem passat pel planeta i és possible que algun sigui molt sembla o pràcticament igual a nosaltres. Fins i tot pot passar en dos o més persones vives, una altra cosa és que és complicat arribar a coincidir amb algun “doble” nostre.

Teories sobre la forma i composició de la terra

La terra és plana

Tot i que des del segle VI a.C els grecs ja van defensar que la terra era esfèrica, Eratòstenes mitjançant la trigonometria per calcular la seva circumferència mesurant l’elevació del sol des de dos punts diferents, el 2% d’estatunidencs creuen que la terra és plana i un 5% no ho té clar, segons una enquesta de YouGov. Els seguidors d’aquesta teoria creuen que tot el que ha publicat la NASA és fals, que l’home mai ha sortit de la terra i encara menys ha trepitjat la lluna.

A Estats Units des de 1956 existeix la International Flat Earth Society. Samuel Shenton, el seu creador va defensar que els viatges especials i l’arribada de l’home a la lluna eren muntatges cinematogràfics. L’any 2004, Daniel Shenton a través dels fòrums d’internet va a començar a difondre la teoria de la terra plana, i el 2009 va rellençar de nou la Societat. Va crear-se una web on s’intentava desmuntar els descobriments científics des d’Eratòstenes i penjant investigacions pròpies que pretenien demostrar que la terra és plana. Així mateix es senyalava a les persones que defensaven la forma esfèrica de la terra de ser víctimes d’un engany.

Logo de la International Flat Earth Society

Els terraplanistes defensen que la terra és un disc central al Pol Nord i envoltat d’un mur de gel de 45 metres d’altura, que seria l’actual Antàrtida. El sol i la lluna fan uns 52Km de diàmetre i giren sobre un cel hemisfèric. La NASA i la comunitat científica ens enganyaria per tal de que no descobríssim el mur de gel, el finançament de la NASA aniria destinat a protegir aquest mur de possibles visitants.

Recreació de com seria la terra plana vista des de l’espai

Por qué hay gente que aún cree que la Tierra es planaBBC News Mundo, 16 de febrer de 2016

Mike Hughes: el temerario piloto estadounidense que murió en un intento de lanzamiento de su cohete casero (y que quería probar que la Tierra es plana)‘ Redacción. BBC News Mundo, 23 de febrer de 2020

La terra és buida

Una teoria encara més complicada de defensar que la de la terra és plana, és la terra buida. Segons aquesta teoria sota l’escorça de la terra hi ha un altre món amb el seu propi sol i éssers vius intraterrestres. Hi ha altres teories que defensen l’existència d’éssers vius dins la terra, però provinents d’altres planetes. Per defensar aquesta teoria, argumenten que la Bíblia parla d’un inframón, a l’apocalipsi segons Sant Joan. Hi hauria dues entrades per accedir a l’interior de la terra buida, situades al Pol Nord i al Pol Sud respectivament. Ha sigut un tema atractiu i recurrent en obres literàries gòtiques o de ciència ficció com Viatge al Centre de la Terra de Jules Verne, a les Les aventures d’Arthur Gordon Pym d’Edgar Allan Poe i en obres de H. G Lovecraft, on en el centre de la terra hi apareixen els intraterrestres: éssers extraordinaris, animals extingits o civilitzacions mitològiques. Aquests éssers es comunicarien amb nosaltres a través de suposats portals com el Triangle de les Bermudes o centres d’energia com  Stonehenge.

Dibuix transversa de la terra buida que ens mostra “el Món Interior” d’Atvatabar i les dues entrades pel pol nord i el sud. Procedent de la novel·la de ciència ficció de 1892 de William R. Bradshaw “La Deesa d’Atvatabar“.

Una altra teoria encara més descabellada és la que va proposar el metge i alquimista estatunidenc Cyrus Read Teed el 1869. Teed assegurava que la terra és buida, però que nosaltres no vivim a l’exterior (costat convex) sinó a l’interior (costat còncau). Darrere el sol i els planetes que veiem hi hauria un altre terra. Convertit en una espècie de líder religiós, va fundar una sèrie de comunes a la dècada de 1870. Aquestes van entrar en declivi quan va morir a finals de 1908, desapareixent finalment el 1961.

La conspiración de la ‘Tierra Hueca’ es el nuevo terraplanismo Javier Jiménez. xataka.com, 13 de setembre de 2019

Chemtrails

Els que creuen en aquesta teoria, afirmen que les esteles que deixen els avions a causa de la condensació son en realitat productes químics, creats per provocar malalties o esterilitzar a determinades poblacions. Darrere dels chemtrails també hi estaria la indústria farmacèutica que obtindria grans ingressos de vendre fàrmacs per aquestes malalties provocades artificialment.

Fotos: Primera manifestación anti-chemtrails en Barcelona Plataforma antichemtrails. El blog de Juan Trailchem

Nazis

Hitler va sobreviure a la II Guerra Mundial i es va refugiar a sudamèrica

Des de la dècada dels anys 60 corren els rumors i les teories de que Hitler segueix viu, a causa de que alguns col·laboradors i dirigents nazis com el Doctor nazi Josef Mengele es van refugiar a Sudamèrica poc abans d’acabar la Ii Guerra Mundial per evitar ser capturats pels aliats. Aquesta teoria conspirativa es va disparar l’octubre del 2019, quan la CIA va publicar un informe en el que apareix una fotografia de dos homes, un d’ell porta el característic bigoti de Hitler. A la descripció es llegeix: Adolf Schrittelmayor, Tunga, Colòmbia, Amèrica del Sud, 1954. Aquesta teoria ha estat desmentida per experts com Alberto Donadio, periodista d’investigació colombià, però segueix tenint milers de seguidors.

Intelectuales nazis, aguas termales y un submarino: la insólitaa teoría de la vida de Adolf Hitler en Colombia‘ Adriana Chica García. Infobae, 15 de maig de 2018

Els nazis van crear plats voladors i es van refugiar a la lluna on van establir-hi una base

Aquesta teoria ja és més anada de l’olla… defensa que durant la II Guerra Mundial els nazis van crear naus en forma de plats voladors que funcionen amb motors d’implosió, anomenades “Haunebu”, i això va permetre a alguns dels seus principals dirigents i familiars, viatjar fins la lluna abans de ser derrotats i capturats pels aliats. A la lluna, haurien creat un base amb les restes del règim, amb la coneixença i aprovació de les potències mundials vencedores.

‘UFO Comunity’, pàgina conspiranoica que defensa aquesta teoria:

No son poques les persones que creuen que les imatges de l’arribada a la Lluna son falses i que tot és un frau d’Estats Units per guanyar la carrera especial, quan la Unió Soviètica li portava avantatge. Els defensors d’aquesta teoria creuen que les imatges de l’arribada de l’home a Lluna van ser gravades en un plató de Hollywood per Stanley Kubrick, un any després de filmar 2001: A Space Odyssey.

Base secreta nazi a l’Antàrtida

Aquesta teoria a vegades va lligada a la de la base nazi a la lluna. Els nazis haurien creat una base secreta a l’Antàrtida que encara es troba oculta, en aquesta aquesta base van amagar valuoses obres d’art i van construir plats voladors amb tecnologia extraterrestre amb els que haurien anat a la lluna a establir-hi una altra base. És cert que els nazis van realitzar expedicions a l’Antàrtida, però no per amargar-hi obres d’art ni molt menys construir-hi plats voladors.

Por qué hay gente que cree que hay una base nazi secreta en la Antartida, infobae, 23 de maig de 2017

Hitler saludant a un amic extraterrestre. Font: ‘Hilter pudo tener contacto con extraterrestres’ L’individu que ha penjat aquesta imatge argumenta així: “Hitler fue muy malo incluso llegando a matar mujeres y niños, y su obsesión por ganar la guerra era tanta que se creó una teoria loca que pudiera haber tenido contactos con extraterrestres yo y mucha gente mas lo cree y por qué? lo creemos, porque en la segunda guerra mundial se llegó a registrar muchos avistamientos de ovnis en lo que duró la guerra abajo les dejaré dos imagenes de la prueba”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s